Vrijwilliger bij Lentekind Vakantiewerking

Proficiat vrijwilliger!

Aan allen die naar Lentekind komen proficiat, aan allen die nog niet naar Lentekind komen ook proficiat (je bedenkt je waarschijnlijk wel).

Je hebt de weg naar Lentekind al gevonden. Het enige wat je nu nog te wachten staat is informatie vergaren en je inschrijven voor een weekje topamusement.

Belangrijk: vrijwilliger worden bij Lentekind Vakantiewerking kan vanaf het jaar dat je 16 wordt tot en met het jaar dat je 25 wordt. 

Een weekje lentekind ziet er zo uit:

Elke week rekenen wij op een 15-tal vrijwilligers die gedurende een week op Lentekind verblijven en kinderen per speelgroep entertainen. Concreet houdt dit in dat je samen met 1 of 2 andere vrijwilligers deze week een specifieke groep van 5 à 15 kinderen binnen dezelfde leeftijdscategorie entertaint. Gedurende de dag zijn er veel momenten waar de kinderen ook ‘vrij’ mogen spelen, dan kan je ook eens met de andere kinderen spelen die niet per se in ‘jouw’ speelgroep zitten.


‘s Avonds bereid je samen met je medevrijwilligers van je groep de volgende dag voor: je knutselt dingen voor de volgende dag, je kan verkleedkleren zoeken in onze heuse verkleedkamer (jaja, wij hebben zoveel verkleedkleren dat we daar een hele kamer mee kunnen vullen), je bedenkt spelletjes… Hierbij kan je als je inspiratie nodig hebt, steeds terecht bij de hoofdleiding of bij je medevrijwilligers. Iedereen helpt iedereen en vele handen maken licht werk.

Na al dit zware werk is het natuurlijk tijd voor ontspanning. De hoofdleiding voorziet elke avond voor jullie ook een activiteit: dropping, quiz, spel in ‘cassa de papel’ thema, spel in ‘de mol’ thema, moorddiner, actief stadsspel in het mooie Turnhout, levensechte levensweg, cluedo in het groot… Je kan het zo gek niet bedenken of we hebben het al eens gespeeld.


Na deze, al dan niet actieve avondactiviteit, is het tijd om rustig uit te blazen in onze ‘zeteltjes’ waar er gezellig kan gekeuveld worden over welke stoten je kinderen hebben uitgehaald, hoe je in een mierennest bent gaan schuilen tijdens het avondspel om toch maar niet gezien te worden, hoe leuk iemand verkleed was, hoe hard je gelachen hebt tijdens het toneeltje van de hoofdleiding… Dit tot de vroege of minder vroege uurtjes, want de volgende dag is weer een dag vol enthousiaste kinderen die veel energie van je vragen 😉


Kan je toch niet meer komen?

 

Als je je hebt ingeschreven voor een week, maar je kan om een of andere reden toch niet meer komen, vragen we toch om te bekijken of er niets geregeld kan worden opdat je wel nog kan komen. Indien blijkt dat je echt niet meer kan komen (wat we erg betreuren), kan je ons een mailtje sturen via vakantiewerkinglentekind@gmail.com. Doe dit echter enkel als het niet anders kan. Voor ons is het namelijk belangrijk om te weten op hoeveel vrijwilligers we kunnen rekenen op voorhand.

Wij bouwen nog verder aan onze site... meer info over vrijwilliger worden bij Lentekind volgt snel! Heb je vragen? Aarzel dan zeker niet om contact op te nemen.