Informatie voor ouders

Zit jij ook wel eens met de handen in het haar en weet je niet meer wat je met je kinderen kan doen in de zomer?
Zijn de kinderen uitgekeken op hun eigen speelgoed of gameconsoles?
Hebben jullie kinderen zin om op super leuke uitstappen te gaan tijdens de zomer?
Lentekind Vakantiewerking staat voor je klaar!

Onze vakantiewerking zorgt ervoor dat jullie oogappels een fantastische tijd beleven op ons speelplein. Onze animatoren staan in de zomervakantie elke week van maandag tot en met vrijdag klaar om leuke activiteiten te doen met de kinderen. Dit kan gaan van een knutselactiviteit tot een leuk bos- of stadsspel, een onvergetelijke uitstap, een kookactiviteit, … . Jullie horen het al: kinderen die zich vervelen, kennen wij niet op Lentekind.

 

LET OP: op ons speelplein vangen wij kinderen op van gezinnen die tot een specifieke doelgroep behoren. In de eerste plaats richten wij ons op gezinnen die op één of andere manier begeleid zijn geweest of ondersteund worden door het CKG Lentekind. Ook via andere organisaties kunnen jullie bij ons terecht. Wij vragen daarom telkens tijdens de registratie via welke organisatie jullie bij Lentekind Vakantiewerking zijn terechtgekomen. Meer info hierover is terug te vinden in het tabblad ‘organisaties’. Pas na bevestiging van het hoofdleidingsteam zijn jullie zeker dat jullie kinderen op ons speelplein terecht kunnen. 

Praktische informatie

Waar?
Adres: De Meren, 2340 Vlimmeren
Via deze weg komt u op de achterkant van ons speelplein. Daar vindt u een grote witte poort waar u elke ochtend en avond de hoofdleiding zal aantreffen.
Parkeren kan naast het parochiezaaltje ter hoogte van Hoogstraat 24 of op de parking van de Spar. Wij vragen om niet in ‘De Meren’ te parkeren om het brengen en ophalen van de kinderen veilig te laten verlopen.

Wanneer?
Opvang van maandag tot en met vrijdag gedurende de hele zomervakantie.
Kinderen brengen: 08u30 tot 9u00
Kinderen ophalen: 16u30 tot 17u00

Meebrengen?
     –     Rugzak (met lunchpakket en drinkbus met water)
     –     (Regen)jas
     –     Pet/ hoed
     –     Reservekleding (ondergoed, shortje/ broekje, t-shirt)
     –     Pampers (indien je kind dit draagt). Wij hebben zelf ook pampers, maar het is aangenamer als een kind eigen pampers kan dragen.
     –     Medicatie indien nodig (medisch attest vereist!)

Wij voorzien een 11-uurtje, 4-uurtje en een beker soep bij het middagmaal. Je mag je kind steeds iets extra meegeven indien je dit wenst, maar dit is niet verplicht.

Wat laat je thuis?     
     –     Snoep en frisdrank (een koekje voor bij het eten mag net zoals een fruitsapje)
     –     Gsm, smartphones, tablets en andere kostbare voorwerpen (als deze stuk of verloren gaan, is dit niet onze verantwoordelijkheid)
     –     Zonnecrème (dit wordt door ons voorzien)
     –     Eigen speelgoed en knuffels (deze mogen niet mee op het plein)

Hoe betalen?
Voor een dagje Lentekind vragen wij 1 euro of 2 euro per kind per dag. Dit hangt af van uw omniostatuut. Indien u recht hebt op verhoogde tegemoetkoming, betaalt u 1 euro. Op donderdag gaan we op uitstap naar bv. Planckendael, zwemmen, dinomuseum, etc. Ook voor deze dagen betaalt u ook 1 euro of 2 euro.
Betalen gebeurt wekelijks op maandag (of de eerste dag van de week dat uw kind(eren) naar het plein komen. Er is de mogelijkheid om zowel cash als met de kaart te betalen.

Hoe ziet een speeldag eruit?

Omdat wij regelmaat op ons speelplein zeer belangrijk vinden en ook veel kinderen hier baat bij hebben, hebben wij dagelijks een vaste structuur. De uren kunnen hier en daar lichtjes afwijken, maar de volgorde van de speeldag blijft steeds behouden. Voor jullie kinderen ziet een speeldag er als volgt uit:

8u30 – 9u00: Aankomst – kinderen spelen vrij onder begeleiding
9u00 – 9u15: Officiële start van de speeldag met ” goeiemorgenmoment” (toneel, dans, lied,…)
9u15 – 11u00: Geleid spel – voorbereid door de animatoren
11u00 – 12u00: 11-uurtje (fristi, chocomelk, appel-of appelsiensap) + vrij spel
12u00 – 12u45: Middageten (eigen boterhammen + soep voorzien door ons)
12u45 – 13u30: Vrij spel – onder begeleiding van de animatoren
13u30 – 13u45: Groot aantreden – toneeltje van de hoofdleiding in weekthema
13u45 – 15u30: Geleid spel – voorbereid door de animatoren
15u30 – 16u15: 4-uurtje (koekje of fruitje) + vrij spel
16u15 – 16u30: Afsluitend moment
16u30 – 17u00: Vertrek – kinderen spelen vrij onder begeleiding

Hoe inschrijven?

Contacteer ons via vakantiewerkinglentekind@gmail.com. Vermeld de organisatie die u heeft doorverwezen naar ons. Wij bezorgen u daarna de documenten die u kan invullen om een inschrijving aan te vragen.

Extra info...